Takie wzmacniający danie pomaga przy: braku werwy, ciągłym odczuwaniu zimna, wzmacnia aparat ruchu, wspiera Qi, pomaga przy dolegliwościach prostaty, pozwala pozbyć się śluzu i wzmacnia śledzionę.
Pokrój filet na duże kawałki. Skrop sokiem cytrynowym i przypraw solą oraz pieprzem. Oczyść papryki i pokrój na cienkie paski. Odsącz ananasa, nie wylewając soku. Ubij nieco białka jajek za pomocą trzepaczki, tak aby przybrały konsystencję piany. Rozgrzej olej w odpowiednim garnku lub frytkownicy do temperatury 175°C. Obracaj rybę najpierw w skrobi, a potem w białku. Obsmażaj ją stopniowo przez około 5 minut w tłuszczu. Odłóż w ciepłe miejsce. Rozgrzej na patelni 2 łyżki oleju i podsmaż na nim przez około 2 minuty paprykę, następnie dodaj ananas i duś przez kolejne 2 minuty. Dodaj sos słodko kwaśny i odrobinę soku cytrynowego, w zależności od twoich upodobań smakowych. Na koniec dopraw wszystko odrobiną sosu sojowego, soli, pieprzu i sambal oelek. Rybę i warzywa posyp pokrojonym szczypiorkiem. Danie smakuje wybornie ze dodatkiem ryżu.