Sprawdź przepis na przepyszną i kremową zupę, którą przygotujesz z fasoli, papryki i prażonych pistacji. Zupa ta idealnie sprawdzi się jako domowy lub biurowy obiad.
• 3–4 żółte papryki
• 2–3 cebule
• 2–3 łyżki oliwy
• 2–3 szklanki białej fasoli – może być puszkowana
• 1 gałązka tymianku
• 4 szklanki bulionu z warzyw
• przyprawy: sól, pieprz
• 1–2 łyżki prażonych pistacji
1. Warzywa oraz tymianek myjmy, obieramy i kroimy.
2. Następnie dusimy wszystko na oliwie przez kilka minut.
3. Potem przerzucamy to do garnka. Nalewamy bulion, dodajemy tymianek, fasolę. Gotujemy przez około 15 minut. Potem dokładnie miksujemy. Doprawiamy do smaku.
4. Na patelni prażymy pistacje i dodajemy je do zupy – już nalanej do talerzy.